Blog

Op zomervakantie? Vergeet de tuin niet!

Je bent er helemaal klaar voor: je paspoort en zonnebrand zitten in de tas en de koffer is gepakt - het is eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie. Maar heeft u de tuin wel voorbereid op uw afwezigheid? Met deze tips ziet uw tuin er bij thuiskomst net zo mooi uit als bij vertrek. Water geven Voorzie uw tuin van voldoende water, idealiter de dag dat u vertrekt. Tijdens de warme zomerdagen kunnen planten snel uitdrogen. Als u de grond regelmatig besproeit, kunt u de tuin voorbereiden door de planten een maand voor vertrek minder vaak water te geven.

Tuintrends 2016

We staan aan het begin van het tuinseizoen. In deze blog zetten we de 3 grootste trends op tuingebied voor 2016 op een rij. Tuintrend 1 Zelf groenten kweken In de afgelopen jaren is gezond en biologisch eten een enorme hype geworden. Dit is uiteraard een goede ontwikkeling! Wij zien nu dat steeds meer mensen zelf hun groenten, fruit en kruiden gaan kweken. Dit wordt gedaan in kleine bakjes op het balkon of op het aanrecht.

Vier tips voor een onderhoudsarme tuin

De dagen worden weer langer. De zon geeft langzaamaan wat meer warmte. Dat betekent ook dat we binnenkort weer naar buiten willen. Grote kans dat de tuin echter nog lang niet klaar is voor de lente. Wilt u dit in de toekomst voorkomen? Wij zetten vier tips voor een aantal praktische veranderingen op een rij.

Checklist: is jouw tuin winterklaar?

Ondanks dat de winter al begonnen is, heeft nog niet iedereen de tuin winterklaar gemaakt. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het al december is en het nog steeds niet vriest. Een mooi moment om de tuin onder handen te nemen! Wij hebben een checklist gemaakt om ervoor te zorgen dat jij tijdens het winterklaar maken van je tuin niet één onderdeel vergeet. Check 1: Bomen en planten Grote planten scheuren. Hierbij trek je planten met genoeg wortels uit elkaar om zo meerdere planten te verkrijgen Uitgebloeide bloemen verwijderen Noten, berken en acers snoeien Bloembollen planten voor het voorjaar Grasveld maaien Tip: maai het gras niet te kort.

4 verrassende manieren waarop je van je tuin een herfstpaleis maakt

De buitenhaard Om er in de herfst ook buiten warmpjes bij te zitten kun je denken aan een lekkere buitenhaard. Het grootste voordeel: je buitenhaard zorgt niet alleen voor een aangename warmte, maar de geur van het brandende hout geeft je hét ultieme herfstgevoel. Berg je haardhout op in een rieten houtmand en maak zo je intieme buitensfeer compleet. Wat is er nou gezelliger dan tijd door te brengen bij het haardvuur op een koude herfstavond? Een wintermoestuin Een moestuin in de winter? Ja! Ook in de winter kun je je moestuin onderhouden en genieten van een overheerlijke winteroogst. Let er wel op dat je hiervoor Lees meer

Een zomers paradijs in eigen tuin

Bij veel exotische planten wordt onterecht gedacht dat ze alleen in de tropen kunnen groeien. De planten en heesters zien er dan wel exotisch uit, vaak zijn ze ook gehard tegen onze winters. Vaak wordt gedacht dat de bamboeplant uit de tropen komt, terwijl deze eigenlijk uit één van de koudste streken ter wereld komt. Een bepaalde soort palmboom, de Trachycarpus fortunei komt zelfs oorspronkelijk uit het Himalaya gebergte. Soorten grond Toch kun je niet zomaar elke exotische plant in de tuin zetten.

Kunstgras: de voor- en nadelen

De kwaliteit van kunstgras is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Voorheen zag het er onnatuurlijk uit en was de kwaliteit niet al te best. Tegenwoordig vind je kunstgras in allerlei kleuren en is het soms nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Hieronder de voor- en nadelen van kunstgras. De voordelen Kunstgras is duurzaam in gebruik: het gras wordt eenmalig aangebracht en gaat jarenlang mee.

5 tips om de tuin bij de huiskamer te betrekken

De zomer is begonnen en dit betekent een bloeiende tuin en lekkere temperaturen. Daarnaast staat de deur naar de tuin steeds vaker open. Er zijn verschillende manieren om de tuin onderdeel te maken van je woning. Wil je ook genieten van je prachtige tuin vanuit de woonkamer? Lees dan snel verder. 1.

Veelgemaakte fouten bij het aanleggen van de tuin

Het vergt nogal wat voorbereiding, kennis en tijd om zelf een nieuwe tuin aan te leggen. Daarom wordt er vaak gekozen om het ontwerpen en aanleggen van de tuin uit te besteden aan een hovenier. Laat jezelf goed voorlichten door mensen met ervaring als je van plan bent om een tuin zelf aan te leggen. Wanneer er tijdens de aanleg fouten gemaakt worden, kan dat op lange termijn voor grote problemen zorgen. Het indelen van de tuin is een lastige klus.

Tuinieren is het beste medicijn ter wereld

Dure yogalessen of zelfs een retraite in het buitenland zijn helemaal niet nodig om tot rust te komen. Het perfecte medicijn tegen alle drukte en stress is vaak enkele meters van u verwijderd: de tuin. Niets werkt zo ontspannend als een uurtje in de tuin wroeten. Stress vermindering Tuinieren blijkt bijzonder effectief te zijn bij het verminderen van stress. Het is een actieve vorm van ontspanning, waarbij je je aandacht slechts op één ding tegelijk hoeft te richten.