4 verrassende manieren waarop je van je tuin een herfstpaleis maakt

10 November, 2016 21:20

De buitenhaard

Om er in de herfst ook buiten warmpjes bij te zitten kun je denken aan een lekkere buitenhaard. Het grootste voordeel: je buitenhaard zorgt niet alleen voor een aangename warmte, maar de geur van het brandende hout geeft je hét ultieme herfstgevoel. Berg je haardhout op in een rieten houtmand en maak zo je intieme buitensfeer compleet. Wat is er nou gezelliger dan tijd door te brengen bij het haardvuur op een koude herfstavond?

Een wintermoestuin

Een moestuin in de winter? Ja! Ook in de winter kun je je moestuin onderhouden en genieten van een overheerlijke winteroogst. Let er wel op dat je hiervoor een moestuin van beton gebruikt. Dit voorkomt dat je je wintergroenten vroegtijdig beginnen te rotten. Mits je tijdens hevige vorst voor bescherming zorgt, kun je vanuit je moestuin heerlijke moesgroente oogsten. Denk bijvoorbeeld eens aan kool: rode, witte, spits- en savooiekool. Ook aardperen, pastinaak, snijbiet en prei zijn te verbouwen in de herfst: deze zijn te oogsten vanaf november. Inspiratieloos? In het boek The naked chef van Jamie oliver kom je een tal van gerechten met wintergroenten tegen.

Bescherming met een terrasscherm

Natuurlijk ga je een gure herfstwind niet tegen. Toch zijn er een tal van mogelijkheden om de wind zo veel mogelijk buiten jouw knusse herfsttuin te houden. Heb je bijvoorbeeld eens gedacht aan een terrasscherm met tuinglas? Een super praktische oplossing tegen een koude herfstbries!

Versier je tuin met sfeerverlichting

Zonder gezellige lampen is er in de donkere herfst- en wintermaanden geen sfeer. Zorg er daarom voor dat je je tuin voorziet van knusse tuinverlichting. Twijfel je tussen gloei-, hallogeen of LED verlichting? Kies dan zoveel mogelijk voor LED: dit is de meest duurzame optie.

 

Benieuwd naar welke elementen het best in jouw tuin passen? Bezoek onze showtuin of bel onze tuinexpert op 052 727 4505 voor tips!

< Checklist: is jouw tuin winterklaar? Een zomers paradijs in eigen tuin >