Tuintrends 2016

11 Maart, 2017 21:24

We staan aan het begin van het tuinseizoen. In deze blog zetten we de 3 grootste trends op tuingebied voor 2016 op een rij.

Tuintrend 1

Zelf groenten kweken

In de afgelopen jaren is gezond en biologisch eten een enorme hype geworden. Dit is uiteraard een goede ontwikkeling! Wij zien nu dat steeds meer mensen zelf hun groenten, fruit en kruiden gaan kweken. Dit wordt gedaan in kleine bakjes op het balkon of op het aanrecht. Maar ook in grote moestuin bakken in de tuin. Er komen steeds meer leuke manieren voor verticaal tuinieren op de markt. Bij TuinWeelde zijn nu bijvoorbeeld moestuinbakken van beton verkrijgbaar. Deze rotten niet, waardoor u jarenlang onbezorgd groenten kan kweken.

Tuintrend 2

Meer natuurlijke elementen in de tuin

De onderhoudsarme tuin blijft ontzettend populair. De trend van het voornamelijk willen genieten in de tuin zet zich voort. Een tuin is een verlening van het huis geworden en tijdens het mooie weer wordt hier intensief geleefd, gegeten en gedronken. Men wil zo min mogelijk werk aan een tuin hebben maar toch wel het gevoel hebben buiten te zijn. Het is een hele tijd zo geweest dat vele mensen hun tuin omheinden en afdichtten met bestrating. Dat was voldoende. Nu zien wij weer dat men toch graag wat groen in de tuin heeft met weinig onderhoud. Er wordt gevraagd om betonnen plantenbakken met daarin makkelijke beplanting of om bijvoorbeeld een schuttingpaneel af te wisselen met een kant en klaar haag. Een kant en klaar haag is zeer onderhoudsvriendelijk maar geeft toch dat stukje groen in de tuin.

Tuintrend 3

Lariks hout in en om de tuin

Grenen hout en hard hout zijn zeer bekende houtsoorten die ontzettend veel gebruikt worden in de tuin. Wij zien tegenwoordig steeds meer het Lariks hout in opkomst komen en verwachten dat deze trend zich in 2016 voortzet. Lariks geeft een luxe uitstraling en de kleur van het hout is ontzettend mooi.

< Op zomervakantie? Vergeet de tuin niet! Vier tips voor een onderhoudsarme tuin >