5 tips om de tuin bij de huiskamer te betrekken

8 Augustus, 2016 21:21

De zomer is begonnen en dit betekent een bloeiende tuin en lekkere temperaturen. Daarnaast staat de deur naar de tuin steeds vaker open. Er zijn verschillende manieren om de tuin onderdeel te maken van je woning. Wil je ook genieten van je prachtige tuin vanuit de woonkamer? Lees dan snel verder.

1.Een doorlopende muur

Heb je een muur die doorloopt vanaf de binnenruimte naar de tuin? Gebruik dan de uitstraling en kleur van de binnenmuur ook voor de buitenmuur. Dit levert een prachtig ruimtelijk effect op. Door dezelfde kleuren te gebruiken creëer je een eenheid, wat de grens vervaagt van de woonkamer naar de tuin. Ook als je een schutting of tuinhek hebt, kan je de kleuren hiervan afstemmen op die van de binnenmuur.

2.Een schuifpui

Wanneer de tuin slecht zichtbaar is vanuit de binnenruimte, is het lastig om de tuin hierbij te betrekken. Heb je alleen een paar kleine ramen die uitzicht bieden op de tuin? Overweeg dan om een vouwdeur of schuifpui te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor extra licht in de binnenruimte, maar ook voor meer zicht op de tuin. Kies voor een vouwdeur of schuifpui met slanke profielen om zoveel mogelijk licht in het huis te krijgen.

3.De vloer doortrekken naar buiten

Eén van de beste manieren om de tuin bij de woning te betrekken is het doortrekken van de vloer naar de tuin. Heb je bijvoorbeeld natuurstenen tegels in de woonkamer en grenst deze aan de tuin? Overweeg dan om dezelfde stenen ook te gebruiken in de tuin. Doordat de vloeren in elkaar overlopen, maak je twee ruimtes tot één geheel. Let er op dat niet elk materiaal hiervoor geschikt is. Houd daarnaast rekening met het feit dat de tegels buiten sneller zullen verkleuren dan de tegels binnen. Kies daarom voor tegels die eenvoudig te reinigen zijn.

4.Een levendige tuin

Plaats planten, bloemen en struiken zo dicht mogelijk bij de gevel. Hierdoor wordt de afstand tussen de tuin en binnenruimte verkleind en heb je een mooi uitzicht vanuit de woning. Ook in de woonkamer kan je wat mooie planten neerzetten. Wanneer deze in de stijl van de tuinplanten zijn, zorgt dit voor eenheid. Ook s ’avonds genieten van de tuin? Plaats dan verlichting zoals lantaarns en lampionnen. Dit zorgt voor een gezellige tuin, waar je zowel binnenshuis als buiten van geniet.

5.Interieur

Een goede manier om de overgang van de binnenruimte naar de tuin zo vloeiend mogelijk te maken, is de stijl van de woonkamer te gebruiken voor de inrichting van de tuin. Komt bijvoorbeeld de kleur blauw veel terug in het interieur? Gebruik dan bijvoorbeeld blauwe kussens of potten voor het inrichten van de tuin. Heeft het huis een moderne inrichting? Richt de tuin dan strak in met grote plantenbakken.

Hulp nodig bij het aanleggen van de tuin? Wij voorzien je graag van advies. Neem nu contact met ons op.

< Checklist: is jouw tuin winterklaar? Veelgemaakte fouten bij het aanleggen van de tuin >